Založ si blog

Tak už jdeme do finále

Richard Sulík potápa vládu. Vládu, ktorá bola neustále v nejakých sporoch, ale zato vládu, ktorá zatiaľ v histórii Slovenska, aspoň ak ma pamäť neklame, mala najmenej škandálov (tých zlodejských).

Ak išlo Sulíkovi skutočne o princíp, že zlodejov už nepustia ku kormidlu, mohol za ten euroval v takej, či onakej podobe a obmene zahlasovať. Veď aj tak zaňho zahlasuje Smer, akurát, že trochu neskôr. Čo tým získa? Možno nejaké hlasy voličov, celoeurópske zviditeľnenie a práve návrat Fica, ktorého tak strašne neznášal. Európa by si poradila aj bez nášho áno, takže Sulík už, najmä pod tlakom vyslovenia nedôvery, mohol zahlasovať za a tváriť sa zhnusene. Ale neurobil to. A vydláždil cestu k moci tým, proti ktorým vstupoval primárne do politiky. Aké ironické….

Vláda končí, politická scéna bude turbulentnejšia a víťazi sú ešte nejasní. Jasné je len to, že euroval prejde tak, či tak a Slovensko bude žiť svojim životom, či už s tými alebo hentými pri korytkách.

 

Pravicový a ľavicový ekonóm

08.06.2014

Niekedy človek podľahne pokušeniu zjednodušovať veci tak, aby mal pri pohľade na zložité javy o niečo jasnejšie. Už dlhodobo sa zaujímam o to, prečo vysokokvalifikovaní ekonómovia z najprestížnejších svetových univerzít, ale napríklad aj tí naši, majú na hospodársku politiku tak zásadne rozdielny pohľad. Dospel som k tomuto záveru: Pravičiari vidia problém pri [...]

Boj proti nerovnosti

02.03.2014

Keď sa ešte len pred niekoľkými dňami stretli v Davose významní finančníci, podnikatelia a ekonómovia, nikto netušil, že ústrednou témou ich rokovania bude „prekvapivo“ otázka ohromného zväčšovania sa rozdielov v príjmoch medzi tými najbohatšími a chudobnými. Ak už aj svetová elita pociťuje nebezpečenstvo, musí to byť vážny problém. Nie nadarmo sa vie, že [...]

Neradostný pohľad na slovenskú zamestnanosť

08.02.2014

S rastom zamestnanosti to na Slovensku nevyzerá dobre ani v najbližších rokoch. Podľa prognózy Inštitútu finančnej politiky MF SR sa miera nezamestnanosti, napriek miernemu ekonomickému rastu, zníži zo súčasných 14 percent na 11,3 percenta v roku 2017. Ekonomický rast už tradične potiahne export, vďaka oživeniu našich vývozných trhov, a mierne aj spotreba, najmä kvôli [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

milos

Blog o ekonomike, politike a spoločenskom dianí

Štatistiky blogu

Počet článkov: 33
Celková čítanosť: 172073x
Priemerná čítanosť článkov: 5214x

Autor blogu