Založ si blog

Kyjevský masaker

Tak toto história nepamätá. Debakel Talianov vo finále proti skvelým Španielom zastavil všetky reči o tom, že La furia roja už nie je to, čo bývala. Taliani si možno takýto masaker na kyjevskom olympijskom štadióne včera večer nezaslúžili, pretože ich hra bola v priebehu turnaja sympatická. Ale včera na ihrisku dominovali červení. Počnúc najlepším gólmanom sveta Casillasom cez výbornú obranu s Ramosom a najmä novým objavom Jordim Albom. V strede poľa nemá Španielsko konkurenciu Iniesta, Xavi a ďalší predstavujú technický a kreatívny vrchol futbalu. V útoku dobre zahral Fabregas aj striedajúci Torres. Taliani hrali pekne, nestiahli sa do ulity, ale nárok jednoducho nemali. Keďže ešte polhodinu dohrávali v desiatich, mohli inkasovať aj viac. Ale klobúk dole pred trénerom Prandellim, ktorý sformoval vynikajúci tím.

 

 

 

 

Na turnaji ma zaujal mladý nemecký mančaft. Všetkých päť zápasov hrali pekný, ofenzívny futbal. V semifinále im chýbalo šťastie, proti Talianom mali viac z hry a množstvo sľubných príležitosti. No nebolo im súdené. V každom prípade o dva roky v Brazílii to môžu byť práve Nemci, ktorí si siahnu na pohár FIFA. Z individualít by sme mali vyzdvihnuť obrancu Hummelsa a záložníkov Khediru a Ozila. To sú naozaj páni futbalisti. Škoda, že Mário Gomez po vynikajúcom úvode na svoje výkony v záverečnej fáze nenadviazal.

 

Pravicový a ľavicový ekonóm

08.06.2014

Niekedy človek podľahne pokušeniu zjednodušovať veci tak, aby mal pri pohľade na zložité javy o niečo jasnejšie. Už dlhodobo sa zaujímam o to, prečo vysokokvalifikovaní ekonómovia z najprestížnejších svetových univerzít, ale napríklad aj tí naši, majú na hospodársku politiku tak zásadne rozdielny pohľad. Dospel som k tomuto záveru: Pravičiari vidia problém pri [...]

Boj proti nerovnosti

02.03.2014

Keď sa ešte len pred niekoľkými dňami stretli v Davose významní finančníci, podnikatelia a ekonómovia, nikto netušil, že ústrednou témou ich rokovania bude „prekvapivo“ otázka ohromného zväčšovania sa rozdielov v príjmoch medzi tými najbohatšími a chudobnými. Ak už aj svetová elita pociťuje nebezpečenstvo, musí to byť vážny problém. Nie nadarmo sa vie, že [...]

Neradostný pohľad na slovenskú zamestnanosť

08.02.2014

S rastom zamestnanosti to na Slovensku nevyzerá dobre ani v najbližších rokoch. Podľa prognózy Inštitútu finančnej politiky MF SR sa miera nezamestnanosti, napriek miernemu ekonomickému rastu, zníži zo súčasných 14 percent na 11,3 percenta v roku 2017. Ekonomický rast už tradične potiahne export, vďaka oživeniu našich vývozných trhov, a mierne aj spotreba, najmä kvôli [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

milos

Blog o ekonomike, politike a spoločenskom dianí

Štatistiky blogu

Počet článkov: 33
Celková čítanosť: 172185x
Priemerná čítanosť článkov: 5218x

Autor blogu